Răspuns :
x³+3x²+2x=(x+a)(x+b)(x+c)
x³+3x²+2x=x(x²+3x+2)=x(x²+2x+x+2)=x[x(x+2)+(x+2)]=x(x+2)(x+1)
x(x+2)(x+1)=(x+a)(x+b)(x+c) ⇒ a+b+c=0+2+1=3
x³+3x²+2x=x(x²+3x+2)=x(x²+2x+x+2)=x[x(x+2)+(x+2)]=x(x+2)(x+1)
x(x+2)(x+1)=(x+a)(x+b)(x+c) ⇒ a+b+c=0+2+1=3
(x+a)(x+b)(x+c)=(x^2+xb+xa+ab)(x+c)=x^3+x^2c+x^2b+xbc+x^2a+xac+xab+abc
=x^3+x^2*(c+b+a)+x(ac+ab+bc)+abc
ca si explicatia
am luat partea dreapta si am inmultit parantezele, am dat factor comun
acum compar ce am obtinut cu ce era in partea stanga si observ ca a+b+c=3 ca si numarul care sta linga x^2
=x^3+x^2*(c+b+a)+x(ac+ab+bc)+abc
ca si explicatia
am luat partea dreapta si am inmultit parantezele, am dat factor comun
acum compar ce am obtinut cu ce era in partea stanga si observ ca a+b+c=3 ca si numarul care sta linga x^2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!