Răspuns :
a - b = 340
b = a: 2 a = 2b
2b-b =340
b = 340
a= 340x2 = 680
680 - 340 = 340
680:340 = 2
b = a: 2 a = 2b
2b-b =340
b = 340
a= 340x2 = 680
680 - 340 = 340
680:340 = 2
b = a / 2 sau a = 2b
putem scrie a - b = 340 ca 2b - b = 340
2b - b = 340 deci b = 340
a = 2b deci a = 2*340 = 680
-------
Verificare:
680 - 340 = 340
putem scrie a - b = 340 ca 2b - b = 340
2b - b = 340 deci b = 340
a = 2b deci a = 2*340 = 680
-------
Verificare:
680 - 340 = 340
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!