Răspuns :
a - b = 44
(a+b)/(a-b) = 46 r 26
a = b+44
Înlocuim a în ecuația oferită:
(2b + 44)/44 = 46 r 26
2(b+22)/44 = 46 r 26
2(b+22) = 44* 46 + 26
2 (b + 22) = 2050
b+22 = 1025
b = 1003
a = 1047
(a+b)/(a-b) = 46 r 26
a = b+44
Înlocuim a în ecuația oferită:
(2b + 44)/44 = 46 r 26
2(b+22)/44 = 46 r 26
2(b+22) = 44* 46 + 26
2 (b + 22) = 2050
b+22 = 1025
b = 1003
a = 1047
Notăm cele două numere cu x și y.
x - y = 44 (1)
(x + y) : (x-y) = 46 rest 26 (2)
(1), (2) ⇒ (x + y) : 44 = 46 rest 26 ⇒ x + y = 46·44 +26 ⇒
⇒ x + y = 2050 (3)
Cu relațiile (1), (3) formăm sistemul de ecuații:
x + y = 2050
x - y = 44
__________
2x | = 2094
2x = 2094 ⇒ x = 2094:2 ⇒ x = 1047
Cu substituția x = 1047, relația (3) devine:
1047 + y = 2050 ⇒ y = 2050 - 1047 ⇒ y = 1003.
Deci, numerele cerute sunt:
x = 1047, y = 1003.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!