Răspuns :
[tex]\texttt{Numerele sunt x si y, din care x \ \textgreater \ y.}\\\\ (x+y)(x-y) = x^2 -4\\\\ x^2 - y^2 = x^2 -4 ~~~\Big|~- x^2\\\\ -y^2 = -4 ~~~\Big|~\cdot(-1)\\\\ y^2 = 4\\\\ y = \sqrt{4} \\\\ \boxed{y = 2}~~~\text{Am eliminat solutia negativa deoarece numerele sunt pozitive.}[/tex]
Fie a și b numerele căutate
(a+b)•(a-b)=a²-4
a²-b²=a²-4
a²-b²-a²-4=0
-b²-4=0 /•(-1)
b²-4=0
b²=4
b=√4
b=2
(a+b)•(a-b)=a²-4
a²-b²=a²-4
a²-b²-a²-4=0
-b²-4=0 /•(-1)
b²-4=0
b²=4
b=√4
b=2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!