Răspuns :
x+y =67m (1)
y+z = 61m (2)
x+z = 80 m (3)
-----------------------
x+y =67 (1)
x+z = 80 (3)
--------------
(3) - (1) z-y=80-67⇔ z-y =13 (4)
y +z =61 (2)
------------------
( 4)+(2) 2z = 74 ⇔ z=74/2 ⇔ z = 37m
Inlocuim z in ec (3) x+37 =80 ⇔ x = 80-37 ⇔ x= 43m
Inlocuim pe x in ec (1) 43+y = 67 ⇔ y = 67 -43 ⇔ y = 24m
y+z = 61m (2)
x+z = 80 m (3)
-----------------------
x+y =67 (1)
x+z = 80 (3)
--------------
(3) - (1) z-y=80-67⇔ z-y =13 (4)
y +z =61 (2)
------------------
( 4)+(2) 2z = 74 ⇔ z=74/2 ⇔ z = 37m
Inlocuim z in ec (3) x+37 =80 ⇔ x = 80-37 ⇔ x= 43m
Inlocuim pe x in ec (1) 43+y = 67 ⇔ y = 67 -43 ⇔ y = 24m
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!