Răspuns :
radical((radical(10)-1)*(radical(10)-1))
[- formula de calcul a^2 - b^2 =(a-b)(a+b) -]
=>radical(10-1)=radical(9)=3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coroana daca ai inteles :)
[- formula de calcul a^2 - b^2 =(a-b)(a+b) -]
=>radical(10-1)=radical(9)=3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coroana daca ai inteles :)
mg= radical din axb
= radical din (radical din 10+1)(radical din 10-1)= radical din 10 -1= radical din 9=3
pentru ca e produsul sumei prin diferenta
adica ridici ambii termeni la patrat
= radical din (radical din 10+1)(radical din 10-1)= radical din 10 -1= radical din 9=3
pentru ca e produsul sumei prin diferenta
adica ridici ambii termeni la patrat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!