Răspuns :
x²+2∈[2;∞)
(1;x²+2) ∈{(1;2).....(1;∞)}
x²+2 fiind functie para, discutam p R+ si apoi extrapolam la R
x=0 ⇒(1;x²+2)=(1;2) si (1;2)∩(2;3)=∅
x∈(0;1)⇒1<2 si x²+2<3 si atunci (1;x²+2)∩(2;3)= (2;x²+2)
x>1,, 1<2 si x²+2>3 si atunci (1,x²+2)∩(2;3]=(2;3]
pt x=1 (1;x²+2)=(1;3) si (1,3)∩(2;3]=(2;3)
Pt a discuta pe R extrapoland si pt x<0, x²+2 fiind para, vom lucra cu module,
Vom avea discutia ceruta;
x=0, (1;x²+2)∩(2;3]=∅
|x|<1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;x²+2)
|x|=1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;3)
|x|>1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;3]
Consider cunoscuta trecerea de la scrierea cu module la scrierea cu intervale
|x|=1 adica x=1 si x=-1
|x|<1 adica x ∈(-1;1)
|x|>1. x∈(-∞;-1)∪(1;∞)
(1;x²+2) ∈{(1;2).....(1;∞)}
x²+2 fiind functie para, discutam p R+ si apoi extrapolam la R
x=0 ⇒(1;x²+2)=(1;2) si (1;2)∩(2;3)=∅
x∈(0;1)⇒1<2 si x²+2<3 si atunci (1;x²+2)∩(2;3)= (2;x²+2)
x>1,, 1<2 si x²+2>3 si atunci (1,x²+2)∩(2;3]=(2;3]
pt x=1 (1;x²+2)=(1;3) si (1,3)∩(2;3]=(2;3)
Pt a discuta pe R extrapoland si pt x<0, x²+2 fiind para, vom lucra cu module,
Vom avea discutia ceruta;
x=0, (1;x²+2)∩(2;3]=∅
|x|<1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;x²+2)
|x|=1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;3)
|x|>1; (1;x²+2)∩(2;3]=(2;3]
Consider cunoscuta trecerea de la scrierea cu module la scrierea cu intervale
|x|=1 adica x=1 si x=-1
|x|<1 adica x ∈(-1;1)
|x|>1. x∈(-∞;-1)∪(1;∞)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!