AD⊥BC BE=BD AB=BC ∡A=∡C triunghiurile AEC si ADC sunt congruente (LUL) AE=AB-BE=BC-BD=DC ⇒ AE=DC (vezi ipoteza: AB=BC, BE=BD) ∡A=∡C, deoarece tr, ABC este isoscel AC comuna rezulta ca ∡AEC=∡ADC=90° ⇒ CE⊥AB
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!