Răspuns :
a=3√3-√3•√15+3√5-√5•√15+1-2√3+3+4√3
a=√3•(3-√15-2+4)-√(5•15)+3√5+1
a=5√3-√(3•15)-√75+3√5+1
a=5√3-√45-5√3+3√5+1
a=5√3-3√5-5√3+3√5+1
a=1 care apartine numerelor reale
a=√3•(3-√15-2+4)-√(5•15)+3√5+1
a=5√3-√(3•15)-√75+3√5+1
a=5√3-√45-5√3+3√5+1
a=5√3-3√5-5√3+3√5+1
a=1 care apartine numerelor reale
[tex](\sqrt{3}+\sqrt{5})\cdot \sqrt{3}(\sqrt{3}-\sqrt{5})+1-2\sqrt{3}+3+4\sqrt{3}=\\\sqrt{3}(3-5)+2\sqrt{3}+4=\\-2\sqrt{3}+2\sqrt{3}+4=4\in N[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!