Răspuns :
x+1/x= -2 => (ridicam la patrat in ambii membri) x^2+2*x*1/x+1/x^2=4 =>
X^2+1/x^2 = 4-2 =2
X^2+1/x^2 = 4-2 =2
x+1/x=-2 /*x
x^2+1=-2x
x^2+2x+1=0
delta = 4-4=0
x=-1
(-1)^2+1/(-1)^2= 1+1/1=1+1=2
x^2+1=-2x
x^2+2x+1=0
delta = 4-4=0
x=-1
(-1)^2+1/(-1)^2= 1+1/1=1+1=2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!