👤

ma puteti ajuta si pe mine va rog?
2(x+3)+3 (2x+1)=2x+4(x+3)
ofer coroana


Răspuns :

Salut,

2(x+3)+3(2x+1) = 2x+4(x+3)
2x+6+6x+3 = 2x+4x+12
8x+9 = 6x+12
8x-6x = 12-9
2x = 3
x = 3/2.

Succes! :3
2x + 6 + 6x + 3 = 2x + 4x + 12
8x + 9 = 6x + 12
8x - 6x = 12 - 9
2x = 3
x = 3/2 = 1,5

Sper că te-am ajutat!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari