Răspuns :
mg = R (( 3+2R2) (3-2R2)) = R ( 9 - 8) = R1 = 1
mg = R (( 4 - R7)(4+R7)) = R( 16 - 7 ) = R9 = 3
mg = R (( 4 - R7)(4+R7)) = R( 16 - 7 ) = R9 = 3
a) Formula mediei geometrice este √x*y
Si avem: √(3+2√2)*(3-2√2) ....totul sub radical
Aplicăm formula (a+b) *(a-b) = a^2-b^2
mg= √3^2-2√2^2
mg= √9-8
mg= 1
b) mg= √(4-√7)*(4+√7)....totul sub radical
mg= √4^2-√7^2
mg= √16-7
mg= √9
mg= 3
mg= media geometrica
*= inmultire
^= la puterea
Succes..
Si avem: √(3+2√2)*(3-2√2) ....totul sub radical
Aplicăm formula (a+b) *(a-b) = a^2-b^2
mg= √3^2-2√2^2
mg= √9-8
mg= 1
b) mg= √(4-√7)*(4+√7)....totul sub radical
mg= √4^2-√7^2
mg= √16-7
mg= √9
mg= 3
mg= media geometrica
*= inmultire
^= la puterea
Succes..
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!