Răspuns :
a)
[tex]\it x\circ y =x+y+xy = x+y+xy +1-1= (x + 1) + (y + xy) - 1 = \\\;\\ =(x+1) +y(x+1) -1 =(x+1)(1+y)-1 =(x+1)(y+1) - 1[/tex]
b)
[tex]\it (x+1)\circ(x-3) =4 \Leftrightarrow (x+1+1)(x-3+1) -1 = 4\Leftrightarrow \\\;\\ \Leftrightarrow (x+2)(x-2) -1 =4 \Leftrightarrow x^2-4-1=4 \Leftrightarrow x^2=9 \Leftrightarrow \\\;\\ \Leftrightarrow x=\pm3[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!