Răspuns :
17-12√2 = a
a= √lung din (17-12√2)
a= √lung din (2√2)²-2•2√2•3+3²
a= √lung din (2√2-3)²
Aici am restrâns folosind folosit formula a²-2•a•b+b² = (a-b)²
=>
a= |2√2-3|
a= 2√2-3
a² = 17-12√2 pt că, Verificare:
(2√2-3)² =
= (2√2)²-2•2√2•3+3² =
= 8-12√2+9 =
= 17-12√2
Numărul căutat, adică a, este 2√2-3. Nu cred că îl poți scrie sub altă formă, deci îl lăsăm așa.
Dacă nu ai înțeles ce am scris ai și în poză rezolvarea... Succes și toate cele bune!!
a= √lung din (17-12√2)
a= √lung din (2√2)²-2•2√2•3+3²
a= √lung din (2√2-3)²
Aici am restrâns folosind folosit formula a²-2•a•b+b² = (a-b)²
=>
a= |2√2-3|
a= 2√2-3
a² = 17-12√2 pt că, Verificare:
(2√2-3)² =
= (2√2)²-2•2√2•3+3² =
= 8-12√2+9 =
= 17-12√2
Numărul căutat, adică a, este 2√2-3. Nu cred că îl poți scrie sub altă formă, deci îl lăsăm așa.
Dacă nu ai înțeles ce am scris ai și în poză rezolvarea... Succes și toate cele bune!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!