Răspuns :
2^1*2^2*2^3*...*2^11=2^(1+2+3+...+11)
In paranteza ai o progresie geometrica cu ratia 2
Calculezi suma cu formula
S11=a1*(2^n-1).(2-r) unde n=11 si a1=1
S11=1*(2^11-1)/(2-1)=(2^11-1)
Deci rezultatul este
2^(2^11-1)
In paranteza ai o progresie geometrica cu ratia 2
Calculezi suma cu formula
S11=a1*(2^n-1).(2-r) unde n=11 si a1=1
S11=1*(2^11-1)/(2-1)=(2^11-1)
Deci rezultatul este
2^(2^11-1)
[tex]2 ^\big1 \times 2 ^\big2\times2^\big3 \times...\times 2^\big{11} = \\ \\ = 2^\big{1+2+3+...+11} =\\ \\ = 2^{\dfrac{11\cdot(11+1)}{2}} =\\ \\ = 2^{\dfrac{11\cdot 12}{2}} = \\ \\ = 2^\big{11\cdot 6} =\\ \\ =2^\big{66} \\ \\ \\ $M-am folosit de suma lui Gauss \rightarrow \boxed{1+2+3+...+n = \dfrac{n\cdot (n+1)}{2}}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!