Răspuns :
a=|2√7-8|
a=8-2√7
b=|2√7+8|
b=2√7+8
Mg=√(a*b)
Mg=√(8-2√7)(2√7+8)
Mg=√(16√7+64-28-16√7)
Mg=√36
Mg=6
a=8-2√7
b=|2√7+8|
b=2√7+8
Mg=√(a*b)
Mg=√(8-2√7)(2√7+8)
Mg=√(16√7+64-28-16√7)
Mg=√36
Mg=6
2√7 comparat cu 8
√7 com[parat cu 4
7comparat cu 16
7<16
deci 2√7<8
atunci |2√7-8|=-(2√7-8)=-2√7+8=8-2√7
iar 2√7+8>0 deci |2√7+8|=2√7+8
atunci
ab=(8-2√7)(8+2√7) =8²-(2√7)²=64-4*7=64-28=36
m.g.=√36=6
as (aproximativ) simple as that!
√7 com[parat cu 4
7comparat cu 16
7<16
deci 2√7<8
atunci |2√7-8|=-(2√7-8)=-2√7+8=8-2√7
iar 2√7+8>0 deci |2√7+8|=2√7+8
atunci
ab=(8-2√7)(8+2√7) =8²-(2√7)²=64-4*7=64-28=36
m.g.=√36=6
as (aproximativ) simple as that!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!