Răspuns :
a^2+9b^2+4a-6b+5=0
a^2+4a+4+9b^2-6b+1=0
(a+2)^2+(3b-1)^2=0
⇒ (a+2)^2=0 ⇒ a+2=0 ⇒ a=-2
⇒ (3b-1)^2=0 ⇒ 3b-1=0 ⇒ b=1/3
a^2+4a+4+9b^2-6b+1=0
(a+2)^2+(3b-1)^2=0
⇒ (a+2)^2=0 ⇒ a+2=0 ⇒ a=-2
⇒ (3b-1)^2=0 ⇒ 3b-1=0 ⇒ b=1/3
a^2 + 9b^2 + 4a - 6b + 5 = 0
a^2 + 4a + 4 + 9b^2 - 6b + 1 = 0
(a + 2)^2 + ( 3b -1)^2 = 0
trebuie ambele patrate = 0
a + 2 = 0
a = -2
3b - 1 = 0
3b = 1
b = 1/3
a^2 + 4a + 4 + 9b^2 - 6b + 1 = 0
(a + 2)^2 + ( 3b -1)^2 = 0
trebuie ambele patrate = 0
a + 2 = 0
a = -2
3b - 1 = 0
3b = 1
b = 1/3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!