👤

Radical din 2(radical din 2 + radical din 3)=

Răspuns :

[tex] \sqrt{2} x( \sqrt{2} + \sqrt{3} )=[/tex]
Vom inmulti radicalul din fata cu paranteza:
[tex] \sqrt{2} x \sqrt{2} + \sqrt{2} x \sqrt{3} = \sqrt{2} ^{2} + \sqrt{6} [/tex]
radicalul la patrat se simplifica si ramane doar numarul fara radical
[tex]2+ \sqrt{6} [/tex]
√2(√2+√3)=√2√2+√3√3=2+√6
1. inmulteste fiecare termen din parantezi prin √2
2. atunci când o rădăcină pătrată a unei expresii se înmulțește de la sine, rezultatul este că expresia 2+√2√3
3. se calculeaza si ne ramane 2+√6