Răspuns :
x=5 si y+z=14
a) x + 2y + 2z = x+2(y+z) = 5 + 2×14 = 5 + 28 = 33
b) 5x + 3y + 3z = 5x + 3(y+z)= 5 × 5+3 ×14 = 25 + 42 = 67
a)x=5, y+z=14⇒y=14-z
x+2y+2z=0⇔5+14-z+2z=0⇔19+z=0⇒z=-19
y=33
b)5x + 3y + 3z = 5x + 3(y+z)= 5 * 5+3 *14 = 25 + 42 = 67
x+2y+2z=0⇔5+14-z+2z=0⇔19+z=0⇒z=-19
y=33
b)5x + 3y + 3z = 5x + 3(y+z)= 5 * 5+3 *14 = 25 + 42 = 67
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!