Răspuns :
[tex] 3^{32}-3^{30} =3^{30}( 3^{2}-1)} =3^{30}* 2^{3} = (3^{10})^{3} * 2^{3}=(3^{10}*2) ^{3} [/tex]
A=3^32-3^30=3^30×(3^2+1)=3×30×2^3=(3^10)^3×2^3=(3^10×2)^3 => este cub perfect.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!