Răspuns :
(a×5÷10+6×6)-(10+3×3)=21⇔
(a÷2+36)-(10+9)=21⇔
a÷2+36-19=21⇔
a÷2+17=21⇔
a÷2=4⇔
a=8
(a÷2+36)-(10+9)=21⇔
a÷2+36-19=21⇔
a÷2+17=21⇔
a÷2=4⇔
a=8
Salut,
(a·5 : 10 + 6·6) – (10 + 3·3) = 21 ⇔
(a·5 : 10 + 36) – (10 + 9) = 21 ⇔
(a·5 : 10 + 36) – 19 = 21 ⇔
a·5 : 10 + 36 = 21 + 19 ⇔
a·5 : 10 + 36 = 40 ⇔
a·5 : 10 = 40 – 36 ⇔
a·5 : 10 = 4 ⇔
a·5 = 10·4 ⇔
a·5 = 40 ⇔
a = 40 : 5 ⇔
a = 8 ⇔
S = {8}
(a·5 : 10 + 6·6) – (10 + 3·3) = 21 ⇔
(a·5 : 10 + 36) – (10 + 9) = 21 ⇔
(a·5 : 10 + 36) – 19 = 21 ⇔
a·5 : 10 + 36 = 21 + 19 ⇔
a·5 : 10 + 36 = 40 ⇔
a·5 : 10 = 40 – 36 ⇔
a·5 : 10 = 4 ⇔
a·5 = 10·4 ⇔
a·5 = 40 ⇔
a = 40 : 5 ⇔
a = 8 ⇔
S = {8}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!