Răspuns :
a+b=33
a+c=43
5a+2b+3c=(2a+2b)+(3a+3c)=2 (a+b)+3 (a+c)=2×33+3×43=66+129=195
a+c=43
5a+2b+3c=(2a+2b)+(3a+3c)=2 (a+b)+3 (a+c)=2×33+3×43=66+129=195
5a+2b+3c=
=2a+3a+2b+3c=
=2a+2b+3a+3c=
=2(a+b)+3(a+c)=
=2×33+3×43=
=66+129=
=[tex] \boxed{195}[/tex]
=2a+3a+2b+3c=
=2a+2b+3a+3c=
=2(a+b)+3(a+c)=
=2×33+3×43=
=66+129=
=[tex] \boxed{195}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!