Răspuns :
1) un produs de factori ridicat la patrat este egal cu produsul patratelor tuturor factorilor(-3ab^2c^3)=3^2 a^2 b^4 c^6=9 a^2 b^4 c^6
2) desfacem parantezele, 3x-5y-2x+5y=x
3) (x+y)^2=(x+y)(x+y)=x^2+2xy+y^2
4) a^2 - b^2=(a+b)(a-b)
5) (7a-5)/a + (3a+5)/a=(7a-5+3a+5)/a=10a/a=10
6) 3a^2/(a+b) x (a+b)/3a=[3a^2 x (a+b)]/[3a(a+b)]=a (vezi ca se simplifica)
9) 9^n - 3^(n+1) +2= (3^2)^n - 3x3^n +2=3^2n - 3x3^n + 2=3^n(3^n - 3)+2=
=3^n(3^n - 2 - 1) +2=3^n(3^n - 2) - 3^n+2=3^n(3^n -2) - (3^n - 2)=
=(3^n - 2)(3^n - 1) care evident ca se divide cu 3^n - 2
/ inseamna impartire, ^ inseamna ridicare la putere si x inmultire
2) desfacem parantezele, 3x-5y-2x+5y=x
3) (x+y)^2=(x+y)(x+y)=x^2+2xy+y^2
4) a^2 - b^2=(a+b)(a-b)
5) (7a-5)/a + (3a+5)/a=(7a-5+3a+5)/a=10a/a=10
6) 3a^2/(a+b) x (a+b)/3a=[3a^2 x (a+b)]/[3a(a+b)]=a (vezi ca se simplifica)
9) 9^n - 3^(n+1) +2= (3^2)^n - 3x3^n +2=3^2n - 3x3^n + 2=3^n(3^n - 3)+2=
=3^n(3^n - 2 - 1) +2=3^n(3^n - 2) - 3^n+2=3^n(3^n -2) - (3^n - 2)=
=(3^n - 2)(3^n - 1) care evident ca se divide cu 3^n - 2
/ inseamna impartire, ^ inseamna ridicare la putere si x inmultire
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!