Răspuns :
[4*(15-2^2*3)+3^2]^3:(2^2^2+2^2+2^0) =
=[4*(15-4*3)+9]^3:(2^4+2^2+1) =
=[4*(15-12)+9]^3:(16+4+1) =
=(4*3+9)^3:21=
=(12+9)^3:21 =
=21^3:21 =
=21^2=
=441
2) x=[2^30^2*(2^6)^100+(32^4)^100:2^500]*2 =
=[2^900*2^600+(2^20)^100:2^500]*2 =
=(2^1500+2^2000:2^500)*2 =
=(2^1500+2^1500)*2 =
=2^1500(2^0+2^0)*2 =
=2^1500*2*2 =
=2^1502=(2^751)^2
y=5*(3^2002-3^2001-9^1000) =
=5*(3^2002-3^2001-3^2000) =
=5*3^2000*(3^2-3^1-3^0) =
=5*3^2000*(9-3-1) =
=5*3^2000*5 =
=(5*3^1000)^2
=[4*(15-4*3)+9]^3:(2^4+2^2+1) =
=[4*(15-12)+9]^3:(16+4+1) =
=(4*3+9)^3:21=
=(12+9)^3:21 =
=21^3:21 =
=21^2=
=441
2) x=[2^30^2*(2^6)^100+(32^4)^100:2^500]*2 =
=[2^900*2^600+(2^20)^100:2^500]*2 =
=(2^1500+2^2000:2^500)*2 =
=(2^1500+2^1500)*2 =
=2^1500(2^0+2^0)*2 =
=2^1500*2*2 =
=2^1502=(2^751)^2
y=5*(3^2002-3^2001-9^1000) =
=5*(3^2002-3^2001-3^2000) =
=5*3^2000*(3^2-3^1-3^0) =
=5*3^2000*(9-3-1) =
=5*3^2000*5 =
=(5*3^1000)^2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!