Răspuns :
Când ai aceeași bază ( 3-ul în cazul tău este o bază ) peste tot, dacă ai înmulțire și împărțire o scrii o singura dată iar la exponent aduni toate puterile, de la fiecare aceeași bază.
De exemplu:
3 la puterea 2 • 3 = 3 la puterea 2+1 ( pentru ca 3-ul are și el exponentul ( sau puterea ) 1 dar nu se mai scrie ) = 3 la puterea 3 = 27
Acum hai sa vedem fara sa adunam exponentii: 3 la puterea 2 = 3 • 3 = 9
Si a mai ramas de inmultit cu 3: 9•3=27 :)
De exemplu:
3 la puterea 2 • 3 = 3 la puterea 2+1 ( pentru ca 3-ul are și el exponentul ( sau puterea ) 1 dar nu se mai scrie ) = 3 la puterea 3 = 27
Acum hai sa vedem fara sa adunam exponentii: 3 la puterea 2 = 3 • 3 = 9
Si a mai ramas de inmultit cu 3: 9•3=27 :)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!