👤

Am nevoie de ajutor cu tradusul acestui text.

Am Nevoie De Ajutor Cu Tradusul Acestui Text class=

Răspuns :

Stiinta a invatat multe din expeditiile polare. De exemplu, acum stim mai multe despre efectele conditiilor polare asupra mintii si corpului unei persoane.
La inceput, exploratorii desori inebuneau. O cauza a acestei nebunii a fost descoperita mai tarziu: cand oamenii nu sunt obisnuiti sa traiasca in frig extrem, corpul lor foloseste multa energiepentru a pastra caldura si asta face sa piarda toate vitaminele din corpul lor. Creierul, lipsit de vitamine, nu poate functiona normal, cel putin pana cand corpul se obisnuieste cu frigul. Dupa o anumita perioada, corpul se adapteaza la noul mediu  și face cea mai mare parte a vitaminelor disponibile.
Timpul petrecut in intuneric total are deasemenea efecte negative aspra mintii oamenilor. Iernile in regiunile polare sunt caracterizate de o noapte permanenta si dureaza cateva luni. Fiintele umane nu sunt obisnuite sa petreaca lungi perioade de timp in intuneric. In latitudinile nordice oamenii intra in depresie in timpul lunilor de iarna de intuneric. Acum stim ca depresia- cunoscuta ca TAS (tulburari sezoniere afective)- pot fi reduse prin folosirea unor lampi solare.
Temperaturile scazute pot determina inghetul oricarei parti din corp. Ceste conditii dureroase se numesc degeraturi. Chiar daca corpul e obisnuit sa functioneze la temperaturi scazute, pericolul degeraturiloreste posibil daca temperaturile scad sub punctul de inghet. Astazi, exploratorii polari duc medicamente pe care le pot lua pentru a permite sangelui sa circule si incet sa dezghete partile inghetate.
O alta disfunctie comuna este raul de altitudine. Gheata este cateodata mai mult de 3 km grosime, ceea ce face ca Antarctica una dintre cele mai inalte regiuni din lume. La aceasta altitudine este putin oxigen, asa ca durerile de cap, voma si deshidratarea -simptomele raului de inaltime- sunt comune. Dupa aproximativ un an la inaltimi mari, corpul se obisnuieste cu lipsa oxigenului in aer. Compenseaza prin stocarea oxigenului in sange.