Răspuns :
a + b + c = 58
a - b = b + c
b + c = 22
--------
Inlocuim pe b+c cu 22 in primele 2 ecuatii.
a + 22 = 58 ⇒ a = 58 - 22 = 36 ⇒ a = 36
a - b = 22
---------
In ecuatia a 2- il inlocuim pe a cu 36
36 - b = 22 ⇒ b = 36 - 22 = 14 ⇒ b = 14
---------
Il calculam pe c din ecuatia a 3-a.
b + c = 22 ⇒ 14 + c = 22 ⇒ c = 22 - 14 = 8 ⇒ c = 8
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!