Răspuns :
tg45° = 1
(tg45°-√5)² +√20 = (1 - √5)² + √(4·5) = 1 - 2√5 + 5 + 2√5 = 6
La final, s-au redus termenii opuși 2√5 și -2√5
(1-√5)²+2√5=
=[1²-2×1×√5+(√5)²]+2√5=
=1-2√5+5+2√5(se simplifica 2√5 cu 2√5)=
=5+1=6
Succes:)
=[1²-2×1×√5+(√5)²]+2√5=
=1-2√5+5+2√5(se simplifica 2√5 cu 2√5)=
=5+1=6
Succes:)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!